Desert briose trandafir

de oanapl in Prajituri, 10 Mai 2017 | 2746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura:
  • 1 borcan gem de prune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose trandafir:

Amesteci drojdia cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizezi compozitia si o lasi la loc caldut, pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Pui maiaua in castron, adaugi apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framanti pana se inglobeaza toate ingredientele si obtii un aluat elastic. Lasi la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Rastorni aluatul pe masa unsa, presarata cu faina si il intinzi sub forma de dreptunghi, de cca 0.5 cm grosime. Intinzi gemul de prune pe toata suprafata foii de aluat si o rulezi cat mai strans.

 Tai felii de 2-3 cm grosime, cu un cutit bine ascutit. Asezi rulourile in tava de briose. Lasi putin la dospit, la loc caldut, apoi introduci tava in cuptor preincalzit, pentru cca jumatate de ora, la foc mediu. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose trandafir" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si portocale