Desert chec cu cirese

de - Andreea - in Dulciuri, 16 Mai 2018 | 7512 vizualizari

 

M-am inspirat din retata '' Chec cu fructe uscate '' a lui Rocsi ...atit de pufos parea checul ei incat imediat l-am incercat. Nu am folosit fructe uscate, dar cirese din compot...
Intr-adevar a iesit o pufosenie ...un deliciu !!! Unde mai pui ca se prepara foarte usor :) !
Multumesc Rocsi pentru reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 9 linguri faina alba tip ''00''
  • 1\2 plic praf de copt
  • un praf sare
  • 120 gr cirese din compot
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cirese:

Separam albusurile de galbenusuri. 

Punem albusurile intr-un bol si mixam cu ajutorul unui mixer pana acestea se intaresc. Adaugam apoi putin cate putin zaharul, mixand in continuare. 

Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu un varf de sare si ulei. 

Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor cu ajutorul unei linguri.

Adaugam apoi faina, praful de copt si amestecam usor cu miscari de sus in jos.

Ciresele ( fara samburi ) le trecem prin fainak apoi le adaugam in compozitie.

Tapetam o tava cu foaie de copt. Turnam compozitia.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 30 minute ( faceti testul cu scobitoarea ).

Lasam checul sa se racoreasca si apoi il feliem dupa plac. 

Optional se poate presara si zahar pudra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu caise