Desert chec cu mere

de Zamfira in Dulciuri, 28 Iul 2019 | 1496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mere răzuite (stoarse de zeamă)
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 150 g făină
  • 30 g ulei
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 1 zahăr vanilinat
  • 1 linguriță scorțișoare
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu mere:

Curățăm merele de coajă, le răzuim, le stoarcem de zeamă și apoi le cântărim pentru a avea 500 g de mere.

Batem albușurile și adăugăm treptat zahărul împreună cu zahărul vanilinat până când obținem o spumă fermă tip bezea.

Frecăm gălbenușurile cu uleiul și coaja de la o lămâie până când devine deschisă la culoare. 

Punem spuma de la ouă peste gălbenușuri și treptat adăugăm făina și un praf de sare.

Amestecăm totul cu mișcări ușoare de jos în sus.

Adăugăm merele răzuite și o linguriță de scorțișoara.

Punem compoziția într-o tava de chec (am folosit o tava mică de chec, lungime 25 cm)

Punem chec-ul în cuptorul preîncălzit la 200 C, după 10 minute reducem temperatura la 180 C, timp de coacere 40-45 de minute. La cuptoarele pe gaz, flacăra trebuie să fie mediu spre mic.

După ce se răcește se poate felia perfect. Gustul este o combinație între plăcintă cu mere și gustul specific de chec. Bun, bun … poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni