Desert cheesecake cu zmeura

de Aletta in Torturi, 5 Mai 2017 | 3293 vizualizari

 

Imi plac prea mult aceste cheesecake-uri, reteta este dupa a lui Merisor, cheesecake-ul ei cu capsuni, eu l-am facut si cu zmeura, fructe de padure, iese delicios.

 

INGREDIENTE

Blatul de biscuiti:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit

Crema de mascarpone :

  • 250 g mascarpone
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g crema de branza
  • 10 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • 2 lingurite esente vanilie
  • un varf cutit de sare

Crema de zmeura:

  • 150 crema de branza
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 200 g zmeura
  • 5 g gelatina
  • un varf cutit de sare

In plus:

  • 300 g zmeura
  • 50 g frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu zmeura:

Biscuitii i-am maruntit cu ajutorul blenderului, am adaugat untul topit, se amesteca si se pun intr-o tava tapetata cu folie alimentara, tava de 20 cm am folosit eu. Se baga la frigider pana facem crema.

Gelatina se pune la inmuiat.

Mascarponele l-am mixat cu branza de vaci, zaharul, sarea, zaharul vaniliat si esenta.

Se adauga cele 150 g frisca mixata. Se amesteca delicat, se adauga si gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi.

Se adauga peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se baga la frigider.

Pregatim crema de zmeura:

Se pregateste gelatina.

Zmeura am dat-o prin blender, branza se mixeaza cu zaharul, praful de sare, apoi se adauga si frisca mixata, se amesteca delicat. Se adauga gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi, se amesteca energic, se adauga piureul de zmeura, se amesteca.

Se pune peste cealalta crema deja intarita, se da din nou la frigider.

Se orneaza cu frisca si zmeura, eu am facut un jeleu din zmeura, 2 linguri de zahar, se lasa pe foc mic pana se ingroasa, se da prin blender, se adauga si putina gelatina cam 2 grame.

Se lasa la frigider, preferabil, peste noapte.

 

TIPS-URI

1

se poate inlocui cu capsuni, fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort padurea neagra la pahar