Desert choux a la creme

de ioana_lupu in Dulciuri, 3 Feb 2020 | 2198 vizualizari

 

E prima oara cand imi iasa aluatul de eclere. Sunt asa de incantata! ❤️
M-am inspirat de la Savori Urbane!

 

INGREDIENTE

Aluat choux:

  • 75 ml lapte
  • 75 ml apa
  • 60 g unt
  • 120 g faina
  • 3 oua
  • sare

Crema:

  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 65 g faina
  • esenta vanilie Dr Oetker
  • 200 ml smantana pt frisca+ 1 lingura zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme:

Preparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este legat, vreo 5 minute. Luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca aluatul. Cand ajunge la temperatura camerei, sa fie doar putin caldut, adaugam oaule unul cate unul, amestecand cu mixerul. Rezulta un aluat omogen.

Se pune aluatul intr-un pos cu dui stelat. Pe tavi se pune hartie de copt si se formeaza choux. Se lasa putin spatiu intre ele pentru ca o sa creasca la copt. Cu degetul umed se ia fiecare varf de aluat.

Se dau la copt, la cuptorul preincalzit la 220 C, pentru 15 minute, si apoi la 180 grade pentru 7-10 minute. Eu le-am copt la cuptor electric, caldura sus-jos, fara ventilatie.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita se pune laptele cu vanilia la fiert. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.

Laptele se toarna treptat peste galbenusuri, amestecand continuu. Se pune iar pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si da sa fiarba. Se ia de pe foc si se pune la rece intr-o folie.

Se bate frisca separat, cu o lingura de zahar. Cand e rece crema, se incorporeaza frisca in aceasta, amestecand cu o spatula.

Umplere choux: Se ia fiecare chou si se umple cu posul, facand o gaura cu duiul pe dosul lor. Se umple foarte bine. Se simte la mana ca este mai greu.

Eu le-am ornat cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere