Desert "Ciocolata&Ciocolata"

de anisoara in Dulciuri, 26 Aug 2010 | 4161 vizualizari

 

O idee de aranjare a desertului si alta de aranjare a bomboanelor din ciocolata.Aceiasi baza de crema, da poate fi folosita in 2 moduri -pentru desert-mousse sau pentru bomboane de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  •    9 galbenusuri
  •   250 gr de zahar
  •   125 ml de lapte sau 0.5 pahar
  •   O lingura mare de cafea solubila
  •   Sau 2 pliculete de cappuccino
  •   200 gr de unt
  •   10 gr de jelatina
  •   Putin rom
  •  Glazura :
  • 150 gr de ciocolata de lapte
  • 60 ml de frisca, 30 -35 %
  • 30 gr de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert "Ciocolata&Ciocolata":

Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa fiarta, rece intr-un pahar. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa , de culoare alba.  Aparte, se incalzeste laptele si se dizolva cu cafeaua , sau 2 pliculete de capuccino. ( eu am preparat cu cappuccino). Se amesteca bine ouale cu zaharul topit si cafeaua. Vasul mai mic se pune in vasul mai mare si  se pune la bain-marine ,timp de 15 minute. Se amesteca intr-una pana crema incepe sa se ingroase.    Crema fiarta se aduce la o temperatura calduta si  se mixeaza cu untul molcut si jumatate de lingurita de rom. Gelatina inmuiata  se dizolva  in microunda pe 30 sec si se toarna in crema .  Totul se mixeaza pana primim o compozitie omogena. 

Crema primita se toarna in forme si se pune la rece pentru o ora. Dupa aceia se rastoarna  din forme continutul pe farfurioare si se acopera cu glazura calduta, sau se decoreaza la preferinta cu ciocolata , dupa cum se vede in  poze.

Prepararea glazurii:

Ciocolata se faramiteaza in bucati ,se toarna frisca si se topeste la o temperatura mica la microunde timp de 40 secunde , se scoate vasul cu ciocolata si se amesteca foarte des , pana se topeste toata ciocolata in frisca, se adauga untul si se incorporeaza in ciocolata. Glazura se unge in stare calduta.

Prepararea bombitelor de ciocolata:

La crema fiarta , rece ( fara gelatina) descrisa  mai sus, se adauga  100 gr de biscuti faramitati si 100 gr de nuci pisate ( optional), putin prajite, uscate , in prealabil. Se amesteca bine si pune la frigider pentru 1-2 ore, sa se intareasca . Se scoate din frigider si cu mainele se fac bombite de marimea, pe care o doriti, se tavalesc prin fulgi de ciocolata. Sau se aranjeaza toate bombitele pe un gratar , care este pus deasupra unui platou mare si plat. Se toarna glazura de ciocolata peste bombite si se presara cu fulgi de ciocolata , cumparate .

Se lasa sa se intareasca glazura , dace e nevoie, se acopera cu glazura de ciocolata a 2a oara. Dupa ce s-a intarit ciocolata , se  aranjeaza  dupa gust.

 

RETETA IN IMAGINI

Desert "Ciocolata&Ciocolata"-0
Desert "Ciocolata&Ciocolata"-1

COMENTARII (23)

mena29

mena29 1

28.08.2010, 15:58

ce pofta mi-ai facut

anisoara

anisoara 1

29.08.2010, 15:44

Multumesc , serviti

adry88

adry88 1

23.05.2011, 11:23

ce superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!