Desert cornete pentru inghetata

de Ancutsa in Dulciuri, 29 Aug 2020 | 3923 vizualizari

 

Toată lumea adoră cornetele. Îmi doream de multă vreme să le fac eu în casă, pentru că cele cumpărate mi se par foarte dulci, dar și pentru că eram curioasă cum ies. Când în sfârșit am reușit să-mi cumpăr un aparat de sărățele, am început să testez. Am făcut mai multe încercări, însă tocmai acelea mi-au dat ideea unor sărățele pentru data viitoare.
Până atunci, să vă povestesc cum am făcut aceste cornete.
Nu uitați că timpul de lucru este alert!
A, și să aveți la îndemână niște șervete curate de bucătărie, ca să vă ajutați să rulați aluatul cât este fierbinte! Se răcesc bine după 24h și atunci se întăresc.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă mari
  • 2,5 ml îndulcitor
  • Un praf de sare
  • 20 g unt topit
  • 120 g făină
  • 110 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornete pentru inghetata:

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la clătite.

Torni cu o lingură din amestec în forma de sărățele bine încălzită pe aragaz, chiar în mijloc, nu prea mult, o lingură ajunge. Închizi forma și lași să se gătească aprox 1 minut. Verifici dacă s-a colorat în auriu și transferi aluatul pe un șervet de bucătărie curat.

Rulezi cu ajutorul lui, ca să-i dai forma unui con. Aluatul este maleabil, dar și fragil, astfel că se rupe ușor, așa că manevrează-l cu grijă. După ce ai ținut aluatul în șervet un minut, îl poți desface ușor și acum îl rulezi la loc, dar fără șervet, ca să-i fixezi forma. Este încă moale.

Procedezi la fel cu restul de aluat.

Le lași la răcit, de preferat, peste noapte, eventual sprijinite de pahare înalte.

A doua zi, vor fi bine uscate.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/cornete-pentru-inghetata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornete pentru inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:05

Multumesc, Cristina!

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:05

Multumesc frumos, Rocsi!

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:06

Multumesc frumos, Claudia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu piersici