Desert covrigi Polonezi

de Rahela Velicu in Dulciuri, 28 Feb 2018 | 15067 vizualizari

 

Asa de martisor, v-am adus covrigi :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 50 ml ulei pentru aluat + 100 ml ulei pentru uns covrigii
  • 70 h zahar
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 500-520 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri de miere ( sau zahar)
  • + 2 linguri de lapte
Portii: 17
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert covrigi Polonezi:

Punem faina intr-un bol.

Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte) si dizolvam drojdia. Adaugam lichidul peste faina si amestecam. Adaugam si 2 galbenusuri si coaja rasa de lamaie si framantam. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios. Lasam 1 ora la dospit in loc calduros sau in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Ungem blatul de lucru cu ulei si intindem foi cat mai subtiri. Ungem foaia cu ulei, taiem fasii cam de 5 cm latime. Rulam fiecare fasie, apoi taiem ruloul in 2 parti ( nu pan la capat, lasam 1 cm netaiat) pe care le rasucim intre ele si unim capetele, dandu-i forma de cerc.

Punem covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si ii ungem cu un galbenus batut cu cele 2 linguri de lapte.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp facem un sirop din 4 linguri de miere si o cana de apa. Stropim din abundenta covrigii cu sirop dupa ce sunt gata si-i mai dam 1-2 minute la cuptor, dupa care ii mai stropim inca odata cu sirop din abundenta si ii ungem cu miere

TIPS-URI

1

Siropul se poate face cu zahar daca nu aveti miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert covrigi Polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare