Desert cozonac cu nuca

de artyandra in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 2437 vizualizari

 

De această dată, am ales să fac doi cozonaci, dublănd ingredientele. Au ieșit foarte buni și au trecut foarte repede.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g făină de cozonac, cernută
  • 150 g zahăr
  • 250 ml lapte călduț
  • 4 gălbenușuri
  • 80 ml ulei + o lingură mare de margarină topită
  • 25 g drojdie
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • coajă sau zeamă de lămâie
  • un praf de sare

Umplutură:

  • 200 g nucă măcinată amestecată cu 10 linguri zahăr
  • un plic zahăr vanilinat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • esență de rom
  • 100 g stafide aurii
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nuca:

Într-un bol, se va lăsa drojda pentru dizolvare în 100 ml lapte călduț, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Se va lăsa pentru 10 minute, la dospit.

 Se pun toate indregientele într-un bol mare, adăugând drojdia dospită la urmă, apoi se frământă până se leagă compoziția și nu se lipește de mână. 

Aluatul se împarte în două părti egale, se întinde cu sucitorul în formă de foaie.

Se vor amesteca ingredientele uscate pentru umplutură, iar cand este gata, se va separa în două părți egale.

Se adaugă o parte de umplutură pe aluat și se rulează, apoi se dă la o parte. 

Pentru cea de-a doua foaie de aluat, se procedează la fel: se adaugă a doua parte de umplutură și se rulează cozonacul. 

După ce s-au rulat ambele părți, le vom împleti, apoi le vom așeza în tava unsă cu ulei.

Cozonacii se lasă să crească la cald, pentru 30 minute, apoi îi vom unge deasupra cu gălbenuș de ou. Lăsăm să se usuce gălbenușul, apoi vom unge cu albuș de ou. Aspectul va fi unul frumos, va căpăta un aspect de marmură.

 Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit și se va coace cozonacul pentru aproximativ o oră.

 Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si ciocolata la masina de paine