Desert cozonac cu umplutura de mac si visine

de anca_rm in Prajituri, 22 Ian 2018 | 2704 vizualizari

 

Pofta de cozonac m-a impins sa cumpar cozonac gata facut, dar cum am fost dezamagita de gustul lui si de umplutura am decis sa ma pun sa imi fac. Asa a iesit acest cozonac cu umplutura de mac si visine din borcan.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • coaja lamaie
  • coaja portocala
  • Umplutura
  • 400 gr mac macinat
  • 150 gr zahar
  • 150 gr visine fara sambure (eu am folosit din compot)
  • 4 linguri lapte
  • 2 albusuri
  • Extra
  • 1ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu umplutura de mac si visine:

Intr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte.

Ouale le batem impreuna cu putina sare separat, nu trebuie sa se faca spuma numai sa fie amestecate bine.

Intr-un castron mai mare punem faina. In mijlocul ei incepem sa turnam laptele amestecat cu drojdia si zaharul. Laptele il amestecam putin cate putin amestecand continuu. Adaugam apoi uleiul si ouale batute.

Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se odihneasca si sa creaca pana cand isi dubleaza volumul. 

Dupa ce a crescut bine am impartit aluatul in 4 parti egale.

Il lasam pe masa acoperita cu un prosop si pregatim umplutura.

 Umplutura:

Albusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam macul si laptele. Omogenizam bine si gustam daca trebuie mai dulce.

Pe blatul infainat sau uns cu ulei intindem prima bucata de aluat, cam de 1 cm grosime. Am pus un sfert din umplutura si am intins-o bine pe toata suprafata. Presaram deasupra visine fara sambure. Rulam aluatul avand grija sa fie stransi destul de bine si sa inchidem capetele. Intindem o alta bucata de aluat si procedam la fel. Dupa ce avem doua corzi de cozonac, le putem impleti.

 Asezam cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu umplutura de mac si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800