Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar

de RODIMUR in Dulciuri, 4 Noi 2019 | 2158 vizualizari

 

Dorim mereu ceva dulce, chiar dacă din anumite motive nu putem să ne lansăm în prepararea unor rețete mai laborioase. În acest caz, soluția este la îndemâna oricui: creme fine, delicioase, moi și aromate, preparate rapid în porții individualizate, la pahar, cupe sau alte recipiente mici. Ceea ce am și făcut zilele trecute, fără a folosi prafurile sintetice din comerț...

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 150 de grame de zahăr tos
  • 6 linguri încărcate de amidon alimentar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de stafide
  • 2-3 linguri de esență de rom
  • Pentru decor:
  • 50 grame de ciocolată menaj, cu lapte
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • ornamente decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar:

Stafidele se opăresc timp de 10-15 secunde, se scurg de apă și apoi se țin 10 minute în esență de rom.

Se amestecă ingredientele solide (zahărul, vanilia și amidonul) după care se încorporează gălbenușurile. 

Se mixează și se adaugă treptat laptele. Se dă compoziția la bain-marie, la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul, sau de pereții vasului, până ce se îngroașă bine.

Se ia vasul de pe foc și se amestecă în compoziție încă 2-3 minute, până ce se mai răcorește puțin. Se adaugă untul, se omogenizează crema și se toarnă caldă în forme.

Se adaugă stafidele, scurse de esența de rom, în fiecare formă și se amestecă, pentru a nu rămâne la suprafață. Se nivelează crema din fiecare porție și se dă la răcoare.

Când crema este rece, se topește ciocolata, cu 1 lingură de ulei, la bain-marie, după care se decorează fiecare porție. Deasupra se pot presăra ornamente decor.

Se dă la rece, până la servire.

TIPS-URI

1

Folosiți lapte rece, nu fierbinte, care ar transforma imediat ingredientele solide în cocoloașe.

2

Amestecați întruna în compoziția de la bain-marie, ca să nu se prindă de fundul, sau de pereții vasului.

3

Țineți compoziția pe foc, la bain-marie amestecând mereu, până ce se îngroașă.

4

Țineți stafidele timp de 10 minute în esență de rom, după o scurtă opărire (10 secunde), pentru a fi aromate.

5

Turnați crema caldă în recipiente, pentru a lua forma lor.

6

Adăugați stafidele în crema caldă. Astfel, ele se vor umfla, vor fi moi și aromate (de la esența de rom).

7

Lăsați crema să se răcească total, înainte de a o decora cu ciocolată și ornamente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de lemon cake, in stilul meu