Desert cremsnit Duo

de Merisor in Prajituri, 17 Ian 2019 | 5544 vizualizari

 

De obicei îmi prepar singură foile de cremșnit, dar de data aceasta, din lipsă de timp, am apelat la cele din comerț și am încropit un delicios Cremșnit rapid cu creme în două culori.
Am preparat o cremă clasică din gălbenușuri de ouă, lapte și amidon și am adăugat ciocolată albă și neagră și tare bune au ieșit.
   

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi pentru cremșnit( 3 foi)
  • Pentru creme:
  • 6 gălbenușuri de ouă
  • 2 l lapte
  • 200 g amidon
  • 200 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată albă
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • zahăr pudră vanilat, pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsnit Duo:

Mai întâi pregătim cremele.

Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase.

Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul.

Omogenizăm bine compoziția.

Punem restul de lapte la fiert, apoi adăugăm câte puțin peste compoziția de gălbenușuri cu amidon, amestecând intens.

Când se diluează bine compoziția o turnăm peste laptele de pe foc, amestecând intens pentru omogenizare.

Fierbem crema de gălbenușuri cu amidon până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu în ea.

O împărțim apoi în două părți egale.

Încorporăm rapid, în prima parte,  ciocolata neagră ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de rom.

În a doua parte încorporăm ciocolata albă ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de lămâie.

Amestecăm bine în cremele fierbinți până când ciocolatele se topesc și cremele se omogenizează.

Le acoperim cu folie alimentară, pentru a nu prinde crustă și le lăsăm să se răcească.

Întindem cremele răcite între foile de cremșnit și dăm deliciosul Cremșnit rapid cu creme în două culori la rece, acoperit și ușor presat.

Îl lăsăm câteva ore, până când foile sunt bine hidratate și se poate porționa.

Îl pudrăm cu zahăr pudră vanilat și îl servim cu mare poftă, alături de un ceai bun, o cafea, sau chiar simplu.

 

TIPS-URI

1

Cu albușurile rămase de la cremă putem pregăti un chec, bezele, sau le putem congela pentru mai târziu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit Duo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Catalina L 1

18.01.2019, 21:24

tare fain

mirela0911 1

21.01.2019, 20:27

Asa cu doua creme nu am mancat, dar sunt sigura ca a iesit minunat de buna!

dantes 1

24.01.2019, 10:03

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni