Desert cu ciocolată şi zmeură

de diaconta in Dulciuri, 27 Oct 2015 | 3116 vizualizari

 

Dragii mei,azi v-am adus un desert foarte bun,dar mai ales e un desert pentru care nu trebuie sa ne simţim vinovaţi savurându-l cu plăcere maxima. De ce? Pentru că am folosit ciocolată cu 74% cacao,zmeură care este foarte eficientă în diete ,dar mai ales îndulcitorul natural pe baza de stevia Green Sugar,îndulcitorul cu zero calorii şi indice glicemic zero. Green Sugar este obţinut din extract de Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce natural,care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care presupun preparare termică.
Pentru că nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de diabet.
O alternativă sănătoasă pentru dulciurile noastre.
Si pentru ca în luna Octombrie sărbătorim 5 ani de când Green Sugar este alături de noi,oferindu-ne o alternativă sănătoasă,i-am pus desertului o hăinuţă mai festivă.
Aşadar,haideţi să cântăm împreună „La mulţi ani Green Sugar”.

 

INGREDIENTE

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata 74% cacao
  • 200 ml smântâna pentru frisca 35,1% grasime( Excellence de la Elle&Vire)
  • 18 g îndulcitor Green Sugar(4 stick-uri)
  • 1 lingura visinata

Sos de zmeura:

  • 300 g zmeura congelata
  • 5 linguri îndulcitor Green Sugar

Pentru ornat:

  • 100 ml smântâna pentru frisca
  • 4 picaturi îndulcitor Green Sugar lichid
  • Sticksuri din ciocolata
  • Ornamente inimioara si confetti
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolată şi zmeură:

Smântâna pentru frisca am amestecat-o cu Green Sugar si am pus-o pe foc pâna a ajuns la punctul de fierbere.Am luay vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.

Am amestecat cu un tel pâna când s-a topit ciocolata.Am adaugat apoi visinata.

Dupa ce s-a racorit am pus-o la frigider.

Dupa ce a început sa se întareasca,am mixat-o foarte bine si am pus-o în cupe.

Zmeura am amestecat-o cu Green Sugar si am pus vasul pe foc pâna s-a înmuiat putin,apoi am trecut-o printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.

Am pus iarasi vasul pe foc si am lasat sa fiarba pâna a scazut suficient si s-a îngrosat,asemanator unui gem.

Am pus sosul de zmeura în cupe peste ciocolata si am mai pus  si zmeura.

Smântâna pentru frisca am mixat-o si am adaugat 4 picaturi de îndulcitor Green Sugar,apoi am pus-o în cupe cu ajutorul unui poş.

Am ornat cu cofetti si sticksuri din ciocolata.

Este de preferat sa-l lasati putin la frigider înainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolată şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

28.10.2015, 11:25

miki_a 1

29.10.2015, 20:04

Arata exceptional! Da-mi un indiciu despre smantana pentru frisca! Unde o gasesc de cumparat?

diaconta 1

29.10.2015, 21:37

Ela,eu am primit-o in cosul cadou.N-am vazut in comert.
Iti pun o poza cu cutia,poate esti mai norocoasa si gasesti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara