Desert cu frişcă şi fructe de pădure

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 1 Mar 2011 | 3235 vizualizari

 

Un desert special intr-o zi speciala, 1 Martie!

Am incercat sa pregatesc ceva in armonie cu semnificatia zilei, m-am bazat pe simbolul alb-rosu al martisorului. De asemenea, am vrut sa fie un desert usor, cu aroma de primavara.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi,
  • 200 ml frisca lichida,
  • fructe de padure congelate (afine, coacaze, mure, zmeura, capsuni, visine),
  • 8 linguri de zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 100 ml apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu frişcă şi fructe de pădure:

Am pregatit intai frisca si am lasat-o la rece.

Apoi am facut siropul din 100 ml apa, 1/2 esenta de vanilie si 4 linguri de zahar. Le-am pus pe foc 5 minute si am amestecat pana cand s-a topit complet zaharul, apoi am lasat la racit.

Fructele de padure le-am scos din congelator cam cu 2 ore inainte de a prepara desertul. Le-am pus intr-un castron si am adaugat peste ele 1/2 esenta de vanilie, 1 zahar vanilat si 4 linguri de zahar.

Am ales sa servesc acest desert direct in pahare pentru ca am vrut sa ofer martisoare dulci la fiecare si mi s-a parut o idee super.

Am pus in pahar 1 piscot rupt in doua, l-am insiropat, apoi am adaugat frisca, fructe si sos de la fructe (datorita zaharului fructele lasa un sirop delicios atunci cand se decongeleaza). Am repetat operatiunea cu inca un piscot insiropat, frisca si fructe.

La final am decorat cu frisca si am ales cateva fructe delicioase pentru a orna.

Nu ramane decat sa legati un snur de martisor la pahar si il oferiti cu drag celor apropiati. Este un cadou foarte apreciat.

La multi ani de Martisor!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert cu frişcă şi fructe de pădure 88598
retete culinare - Desert cu frişcă şi fructe de pădure 88601
retete culinare - Desert cu frişcă şi fructe de pădure 88602
retete culinare - Desert cu frişcă şi fructe de pădure 88607

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

05.03.2011, 10:13

Cris, a fost tare bun, cred ca il repet pe 8 martie Stai cu ochii pe el sa-l prinzi

adry88 1

11.06.2011, 17:57

tare bun

Dana_Retetegg 1

11.06.2011, 22:28

merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D