Desert eclere

de Leontina_Costel1970 in Prajituri, 7 Dec 2018 | 3835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji ecler
  • 8 oua medii
  • 1 cana ( 250 ml) cu ulei
  • 1 cana si 1/2 cu apa ( masuram cu aceiasi cana )
  • 2 cani cu faina
  • un varf de cutit cu sare
  • Crema
  • 1 pachet de unt
  • 1 l lapte
  • 5 linguri amidon
  • 1 cana cu zahar
  • esenta vanilie
  • 50 g cacao
  • Glazura
  • 2 plicuri cu ciocolata de la Dr. Oetker
  • Frisca
  • Frisca indulcita si vanilata LaDorna
Portii: 34
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere:

Coji ecler. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea si lasam sa dea in clocot, adaugam faina cernuta si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Tragem cratita de pe foc si lasam sa se racoareasca amestecul si apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand bine pana se incorporeaza fiecare ou.  Tapetam tava de la aragaz cu haritie de copt , cu ajutorul unui posh formam cojile de ecler. Dam tava la cuptorul preincalzit, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos cojile de ecler. Se lasa la racit pana.

Crema. Intr-o cratita amestecam amidonul cu zaharul si diluam cu laptele, punem sa fieba pana incepe se se ingroase, adaugam esenta de vanile. Tragem de pe foc cratita si impartim crema in doua, intr-o parte adaugam cacao si mai punem putin pe foc, apoi adaugam si 1/2 de pachet cu unt. Restul de unt il adaugam in crema alba. Lasam crema sa se raceasca.

Frisca : Mixam bine smantana de frisca pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare : Dupa ce s-au racit si cojile de ecler si crema ne apucam sa umplem cojile cu crema. Sectionam fiecare ecler in parte, il umplem cu crema si apoi cu frisca, deasupra glazuram cu ciocolata topita.O parte le umplem cu crema de caao, o parte cu crema de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

anca_rm 1

08.12.2018, 12:48

Ador eclerele facute in casa , cele mai bune

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:30

Cat de bine arata!

dantes 1

10.12.2018, 14:01

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu nuci, cafea si ciocolata