Desert flan cu mere si ceai verde Matcha

de Catalina L in Dulciuri, 25 Feb 2018 | 2102 vizualizari

 

La origine reteta de "flan pâtissier" era simpla fara fructe. Continea numai: oua, zahar, faina si lapte.
Este deci ca un fel de budinca, un desert ieftin in care s-a adaugat apoi fructe proaspete sau  uscate, si arome variate cum ar fi vanilia sau romul.
Dupa Flan cu nuca de cocos,  Flan cu prune uscate si Flan cu fructe de padure va propun o varianta cu mere si ceai verde Matcha Bio.
 
Matcha este o pudra delicata obtinuta prin macinarea frunzelor de ceai verde, care se amesteca cu apa fierbinte dand nastere unui ceai cu o aroma deosebita. Din cauza procedeului laborios de producere, acest ceai este mai scump decat alte ceaiuri verzi.
Matcha este preparat manual. Cultivatorii japonezi usuca mai intai plantele, apoi le transforma intr-un praf de un verde vibrant, prin frecarea acestora intre doua pietre. (http://foodstory.stirileprotv.ro/cafea-ceai/)
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/flan-cu-mere-si-ceai-verde-matcha.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 60 cl de lapte
  • 3 oua
  • 2 mere
  • 1 lingurita de ceai verde matcha bio
  • 3 linguri de zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu mere si ceai verde Matcha:

Curatati si taiati merele in cuburi.

Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si colorati-l pana obtineti un caramel.

Adaugati merele, amestecati si gatiti timp de 5 minute.

Lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati laptele cu laptele condensat.

Adaugati ouale treptat si amestecati bine.

Adaugati ceaiul verde (amestecati-l cu 2 linguri de lapte).

Varsati compozitia preparata.intr-o tava de chec sau in forme individuale in silicon. Depuneti deasupra merele caramelizate.

Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.

Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Dupa 30 de minute am pus o foaie de aluminium deasupra.

Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a-l demula treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

Este un desert delicios, fin si racoritor care se tine foarte bine.

L-am decorat cu sirop de coacaze rosii de casa - reteta aici si cu vata de zahar iraniana - Pashmak .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu mere si ceai verde Matcha" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede (reteta de post)