Desert gogosi cu flori de salcam

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 17 Mai 2020 | 2788 vizualizari

 

Am vazut la Merisor astfel de gogosi si, pentru ca salcamii ma imbiau cu parfumul lor, am zis sa incerc si eu sa fac aceste bunatati.
Aveam o oarecare retinere in a gusta din flori, dar cand am vazut ca fiica mea a mancat cu pofta din ele m-am incumetat si am descoperit ca aceste gogosi cu flori de salcam sunt chiar foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 175 g smantana
  • 400 ml apa minerala carbogazoasa
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 450 g faina de tara
  • flori de salcam
  • ulei pentru prajit (cel putin 500 ml)
  • zahar pudra vanilat pentru servire
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu flori de salcam:

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza.

Florile de salcam se spala bine.

Se pune o tigaie cu ulei la foc.

Florile de salcam se dau prin aluat, apoi se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti.

Gogosile cu flori de salcam se servesc cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine