Desert mentolat cu ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 2365 vizualizari

 

Un desert uşor,pentru când ţi-e lene să te complici,dar totuşi ai vrea „perfuzia de dulce”.Intotdeauna mi-a plăcut combinaţia de mentă cu ciocolată.Am găsit întrebuinţare şi pentru o cutie de bomboane de ciocolată umplute cu cireşe şi lichior,pe care altfel nu le consumam.

 

INGREDIENTE

Piscoturi Savoiardi-eu am folosit vreo 25 de bucati Crema:

  • 250 g crema mascarpone
  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml sirop concentrat de menta
  • Afine congelate

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie 72% cacao
  • O cutie bomboane ciocolata cu cirese si lichior
  • Puţin lapte
  • Sirop din zahar,apa si zeama de lamâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mentolat cu ciocolată:

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil în care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat când s-a întarit crema.

Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi,când a fost topita am pus siropul de menta.

In prima faza,ciocolata se va întari,dar adaugati sirop pâna la consistenta dorita,având grija sa nu fie prea subtire.

Untul si mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata putin racita.

Am lasat crema putin la frigider,apoi am înmuiat foarte putin piscoturile în sirop,am pus un strat de piscoturi,crema,afine,apoi câteva piscoturi,iar crema si un strat de piscoturi care va deveni baza când va fi rasturnat.

Am acoperit cu folia,am pus deasupra o farfurie si l-am lasat la frigider pâna s-a întarit crema.

L-am rasturnat pe platou.

Pentru glazura,am topit pe baie de aburi ciocolata si bomboanele si am adaugat lapte pâna am obtinut consistenta dorita.

 

Am pus glazura deasupra si am lasat la frigider sa se întareasca bine.

 

RETETA IN IMAGINI

Desert mentolat cu ciocolată-0
Desert mentolat cu ciocolată-1
Desert mentolat cu ciocolată-2
Desert mentolat cu ciocolată-3
Desert mentolat cu ciocolată-4
Desert mentolat cu ciocolată-5
Desert mentolat cu ciocolată-6

COMENTARII (33)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

08.05.2014, 19:55

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bunica

Bunica 1

08.05.2014, 21:47

Ciocolatosul asta cu crema de mascarpone e foarte tentant!

MIUTA

MIUTA 1

09.05.2014, 15:46

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!