Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

de Constelatialeu in Torturi, 12 Apr 2020 | 2273 vizualizari

 

Nu ma lasa inima sa nu fac un tortulet mic, mai ales ca cica-s si eu o floricica. Asadar si prin urmare am ales sa fac ceva mai usurel, nu foarte complicat si le-am facut felul si bananelor alea care isi trageau ultima suflare. La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare !

 

INGREDIENTE

  • cca 20 de piscoturi
  • sirop pentru inmuiat piscoturile
  • 2 lingurite de ness
  • 2 lingurite de zahar
  • cca 200 ml lapte rece
  • 1/2 banana pentru ornat fundul formei
  • Crema
  • 2 banane foarte coapte + 1/2 banana ramasa de la ornat
  • 3 foi de gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 80 g ciocolata Kandia cu 80% cacao
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • Pentru ornat
  • frisca din smantana, batuta bine
  • floricele din gradina, doar de ornament ( necomestibile, spalate si uscate de apa )
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tortulet cu ciocolata si banane:

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana punem ness-ul si zaharul, apoi turnam putin lapte si frecam bine, apoi umplem cana cu lapte, luam fiecare piscot in parte il scufundam in lapte, faceti o miscare rapida, nu trebuiesc inmuiate foarte tare piscoturile. Dupa ce se inmoaie piscoturile in laptele cu ness se aseaza unul langa altul pe marginea castronului si pe mijloc, peste bananele rondele, apoi ne apucam de crema. Mai intai punem la hidratat in apa rece gelatina si maruntim ciocolata. Intr-o craticioara punem cele 2 galbenusuri, zaharul si omogenizam, apoi adaugam smantana pentru frisca si asezam vasul pe baie de abur, amestecam continuu pana se omogenizeaza compozitia , apoi adaugam si cicocolata maruntita si amestecam pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Luam craticioara de pe baia de abur, stoarcem foile de gelatina si le incorporam in crema, la final incorpozam bananele pasate bine. Rasturnam compozita in castronul cu piscoturi, pentru ca piscoturile ieseau un pic deasupra vasului le-am taiat  si le-am asezat deasupra. Invelim cu folia de plastic, asezam o farfurie deasupra si bagam vasul la frigider pentru cateva ore. Dupa vreo 4 ore am scos vasul din frigider, am rasturnat tortul pe o farfurie ( vezi fotografiile) apoi am decorat cu frisca batuta si cu floricele necomestibile doar pentru decor ( floricelele le-am spalat si le-am uscat de apa). La multi ani, Floricelelor ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tortulet cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure