Desert negresa cu ciocolata si ricotta

de mirela0911 in Prajituri, 8 Dec 2021 | 3862 vizualizari

 

Am vazut pe net aceasta negresa care mi-a cazut cu tronc. Nu a durat mult si am executat-o. Rezultatul: pentru mine e cea mai buna negresa de pana acum. Are un gust demential de bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ricotta
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g arahide nesarate
  • 100 g migdale
  • 250 g ciocolata neagra (150 g - 75%, 100 g - 54%)
  • 1 lg faina
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata si ricotta:

Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga ricotta si se omogenizeaza. Se toarna in mai multe reprize ciocolata topita si se amesteca.

Arahidele si migdalele se macina la robot/blender pentru 2-3 secunde, doar pentru a fi putin maruntite, sa ramana si bucati mai mari. Se pastreaza din fiecare cate 2 lg.

Peste crema de ciooclata se pune faina, scortisoara, ghimbirul si sarea. Se amesteca bine apoi se adauga arahidele si migdalele. Se omogenizeaza totul apoi se incorporeaza spuma de albusuri in 3 reprize, cu miscari usoare.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si cu diametrul de 25 cm. Se niveleaza apoi se presara deasupra arahidele si migdalele pastrate anterior.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru cca 45-50 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se pune pe un gratar sa se raceasca, se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza pentru a fi servita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi doar ciocolata neagra. Eu am pus combinata pentru ca ai mei copii stramba din nas la ciocolata amaruie.

2

Se pot inlocui arahidele si migdalele cu nuci si alune de padure sau orice altceva preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

12.12.2021, 17:02

super gustoasa!

Rocsi 1

13.12.2021, 22:07

Arata tare bine si imi place cum este in interior!

Catalina L 1

20.12.2021, 21:26

imi place, la favorite cu ea

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Brownies cu nuci