Desert panettone cu fructe confiate

de Panacris in Dulciuri, 24 Apr 2020 | 2765 vizualizari

 

Am tot cumpărat Panettone, ne-a plăcut pufoșenia, dar tot simțeam un gust din acela de afânător, sau agent de creștere, potențiator de arome etc. și m-am pus pe cercetat să găsesc o rețetă, așa mai rapidă și pentru mașina de frământat pâine. Bucuroasă mi-am notat, ingredientele, le-am pregătit, dar când am început să le cântăresc, mi-am dat seama că Maricica bis (mașina de frământa și copt pâine!), e cam micuță, așa că l-am scos pe Thor ( mixer-ul planetar!) la treabă ;), că tot a cam șomat. Recunosc că mi-a fost de mare ajutor! Oricum trebuie să vă înarmați cu răbdare pentru a finaliza cu bine rețeta din seria "Aluaturi de casa" ;)
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Făină albă 000 800 g,
  • Zahăr tos 250 g,
  • Lapte gras 3,5% 225 ml,
  • Smântână grasă lichidă 30 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml,
  • Borș 50 ml, Unt 70 g,
  • Ouă mari 2 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Drojdie uscată 2pliculețe, cca. 14 g,
  • Coajă de lămâie cca. 2 lingurițe,
  • Coajă de portocală 2 lingurițe,
  • Stafide aurii cca. 100 g,
  • Merișoare cca. 100 g,
  • Ghimbir confiat cca. 50 g,
  • Caise confiate cca. 50 g,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de rom 1 plic,
  • Fulgi de cocos 2 linguri (optional).
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert panettone cu fructe confiate:

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează.

Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat.

Într-un bol mare se cerne făina, apoi se adaugă amestecul de ouă, untul topit, smântâna, borșul, uleiul, praful de sare, laptele amestecat cu drojdia și se începe frământarea, sfatul meu e să folosiți un mixer planetar, sau să vă suflecați bine mânecile, cca. 25 de minute, adăugându-se și uleiul în fir subțire, între timp.

După prima fază de frământare se adaugă fructele confiate și mărunțite, după caz, apoi se continua frământarea, încă minim 25 de minute. Apoi se lasă aluatul la dospit minim 30 de minute, acoperit, într-un loc ferit de aer rece.

Aluatul dospit se împarte în două tăvi rotunde, tapetate cu foaie de pergament, se presară fulgii de cocos și se mai lasă la dospit cca. 30 minute.

Apoi se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30 minute la 200 grade, apoi încă 25 minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în formă, acoperit.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert panettone cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

25.04.2020, 20:27

Imi place panettone si cred ca al tau a iesit delicios!

dantes 1

27.04.2020, 09:57

RuxyRux 1

27.04.2020, 14:03

Panettone delicios, cat timp a ramas pufos?! Eu de Paste am facut panettone dupa o reteta originala italiana, am muncit la el de dimineata pana seara ....asa mult a durat cresterea si gadilatul lui la propriu, rezultatul a fost dezamagitor, a iesit uscacios, sfaramicios, desi gustul era bun la cate ingrediente bune am bagat in el, , nu mi-a placut absolut deloc! Am mai facut si doi, iti dai seama...dar asta e, nu orice reteta de pe internet este si buna....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide si ciocolata la masina de paine