Desert papanasi

de Meea in Dulciuri, 3 Apr 2020 | 1578 vizualizari

 

 Trebuie să îți prezint o scurtă situație din care să înțelegi cât de importanți sunt papanașii pentru familia mea. Totul începe pe când tatal meu se întoarce acasă de la țară cu sacoșa plină de bunătăți. De la lapte și tot felul de fructe și legume, până la piesa de rezistență: brânza dulce de vaci! O pune pe masă și mama pune repede smântâna lângă ea și dulceața fără să mai pună vreo întrebare. Vine și sora mea și întreabă repede: „Unde sunt papanașii? Sunt gata? Când îi faci? Cât durează?" și vai de capul meu, sunt prinsă la mijloc și toți așteaptă să câștig la Lotto. Ăăăă, pardon, să fac papanași, scuze! Ei, acum, îmi plac și mie papanașii, dar eu aș pune imediat mâna pe oală să o pun la fiert cu apă și să fac repede niște paste cu brânză, doar mă știi!

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 500 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • smântână
  • zahăr pudră
  • dulceață de prune sau căpșuni
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

        Mixăm ouăle și zahărul până când amestecul devine spumos și zahărul s-a topit.Adăugăm brânza și continuăm mixarea până când obținem un amestec omogen. Punem praful de copt stins în puțin oțet (într-un păhărel punem 1 lingură de oțet și adăugăm apoi praful de copt și-l lăsăm să facă spume) și cam 300g de făina. În acest moment am pus accesoriul de la mixer care este pentru amestecat aluatul.Mixăm la viteză mică, adăugând restul de făină, până când obținem un aluat elastic, ușor de modelat, dar nu foarte uscat. Mai adăugăm făina dacă este nevoie, dar nu foarte multă, doar cât să nu fie aluatul lipicios. În caz că nu folosești mixerul pentru amestecatul aluatului, după ce ai pus 300g de făină, toarnă amestecul pe masa înfăinată și frământă-l până obții aluatul descris mai sus, punând și restul de făină.

        Formăm papanașii (o gogoașă cu găură în mijloc și o bilută pentru a fi pusă deasupra) și apoi îi punem la prăjit într-un litru de ulei încins.Întoarcem papanașii și pe cealaltă parte și mare atenție, se prăjesc foarte repede!

        Separat, amestecăm smântâna cu zahărul pudră. Nu am scris gramaje, depinde de cât vrei tu să pregătești.          Servim papanașii cu amestecul de smântână și dulceață!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Cusma lui Guguta, din clatite si frisca