Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 2855 vizualizari

 

De fiecare data papanasii sunt un succes. Tuturor le plac.

Sunt deliciosi.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit

Decor:

  • 200 ml smantana
  • 150 g gem de capsuni
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni:

Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator.
Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca.
Se va obtine un aluat moale.
Nu se framanta.
Se acopera castronul cu o folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 de minute.
Am scos aluatul din frigider si l-am pus pe un blat infainat cu putina faina.
Am intins o foaie si am decupat inelele cu ajutorul unui pahar si a unui dop de sticla. Apoi am modelat cu mana pentu a da forma dorita. De asemenea, bilutete le-am modelat tot cu mana.
Cat au stat pe blatul de lucru s-au mai umflat putin.
Am pus uleiul intr-o oala mai adanca si am inceput sa le prajesc.
Uleiul trebuie sa fie bine incins.
Se prajesc 2 sau 3 minute sau pana capta o culoare aurie.
I-am scos si i-am asezat pe hartie absorbanta.
I-am transferat apoi pe farfuri si i-am ornat cu smantana si gem de capsuni.

TIPS-URI

1

Optional se poate adauga si coaja de lamaie sau de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Tabita _ 1

07.04.2020, 04:28

Adi multumesc

Tabita _ 1

07.04.2020, 04:28

Cris

Rocsi 1

11.04.2020, 20:26

Sunt o nebunie, foarte buni si gustosi!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman