Desert papanasi prajiti - reteta n°700

de Catalina L in Prajituri, 10 Mar 2019 | 4603 vizualizari

 

V-am bombardat cu retete astazi, vroiam sa ajung la numarul 700. Multumesc la toti !!!
 https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/papanasi-prajiti.html
 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g branza de vaci grasa si bine scursa de zer (facuta de casa - reteta aici)
  • 150 g faina (+/- 20 g)
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • cateva picaturi de aroma naturala de vanilie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • ulei pentru prajit

Pentru servit:

  • smantana fermentata (acrisoara) sau iaurt
  • dulceata la alegere- cirese negre pentru mine
  • zahar pudra vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti - reteta n°700:

Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci.

Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine.

Amestecul trebuie sa fie cremos si fara cocoloase. Nu am pus deloc zahar pudra in compozitie, deoarece acesta o inmoaie si poate duce la imprastierea papanasilor in tigaie.

Adaugati treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Amestecati totul cu mana, nu framantati mult, trebuie sa obtineti un aluat moale, usor lipicios.

Nu trebuie framantat mult pentru ca se intareste! (faina dezvolta gluten). Faina adaugati-o treptat pana obtineti aluatul dorit.

Puneti aluatul in film alimentar si dati la rece pentru 1 ora.

Pe planul de lucru fainat intindeti aluatul cu sucitorul intr-o foaie cu grosime de 2 cm.

Decupati cercuri de 10 cm.

Taiati in centrul fiecarui cerc rondele cu un paharel sau dui metalic.

Din aluatul ramas faceti bilutele care vor sta in varf.

Papanasii trebuie prajiti in baie de ulei.

Alegeti o tigaie mai adanca in care trebuie pus un strat de ulei de 2 degete.

Incingeti uleiul (verificati cu termometrul special sau cu o mica bucatica de aluat).

Nu trebuie sa fumege dar trebuie sa fie bine incins. Temperatura lui va scadea brusc dupa ce punem papanasii la prajit. Am prajit cate 1-2 papanasi cu tot cu bilute.

Reduceti focul la mediu pentru a nu se arde crusta papanasilor.

Intoarcceti dupa 2-3 minute si prajiti-i 2 minute si pe verso.

Scoateti papanasii pe hartie absorbanta.

Servitii fierbinti, imediat ce s-au scos din tigaie.

Se aseaza pe farfurii si se garnisesc cu smantana/iaurt, zahar pudra si dulceata la alegere.

Bun papanas !

Sursa reteta : https://savoriurbane.com/

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti - reteta n°700" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba