Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

de Constelatialeu in Torturi, 6 Aug 2019 | 2866 vizualizari

 

Uite ca am ajuns sa sarbatoresc si-o juma de centenar, simplu si cu zambete la purtator. Imi doresc , chiar asa oare ce-mi doresc, nu stiu, revin peste 50 de ani si va spun, deocamdata nu mi-am dorit  ceva in mod expres dar am avut parte de multe experiente frumoase si haioase...n-o mai lalai si scriu reteta asta simpla pana nu mananc toata Pavlova de una singura. Mi-am facut un tort pe care sa-l mananc ca o calica de una singura, nu ca as trai de una singura, doar ca e ceea ce-mi place mie mult si altora nu prea.....:D

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 270 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 2 linguri amidon alimentar Dr. Oetker
  • 1 lingura otet
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca indulcita si vanilata La.Dorna
  • zmeura si mure proaspete
  • ciocolata topita
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani:

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si otetul si am mixat cca 3-4 min. Am tapetat tava cuptorului cu hartie de copt si am format fusta Pavlovei in 3 dimensiuni. Cuptorul electric  setat pe functia cu ventilatie l-am preincalzit la 130 grade, am bagat tava la cuptor pentru 6-7 min, apoi am redus temperatura la 100 grade si am lasat bezeaua sa se usuce frumos cca 1 ora si 20 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bezeaua cat am mixat eu frisca. Initial am vrut sa fac o crema din galbenusurile ramase dar cum sunt cu capul in nori am scapat pe jos castronul cu galbenusuri, nu-mi era ca am facut mizerie, mi-a fost ciuda ca am spart castronul....Deci am mixat foarte bine smantana pentru frisca. Apoi am inceput sa asamblez tortul. Am asezat pe un platou mai intai fusta cea mare a Pavlovei, am pus frisca si fructe, apoi a doua fusta ca marime, iar frisca si fructe, la final ultima fusta, frisca si fructe si am glazurat cu ciocolata topita.....si bineinteles ca nu am putut sa ma abtin si am facut o gaura-n fusta Pavlovei pe care am mancat-o, fusta, nu gaura....La multi ani mie ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

07.08.2019, 21:33

La multi ani, Cleme cea vesela! Sa ai parte macar inca de 50 de ani la fel de frumosi, sanatosi si doar cu fericire!

Constelatialeu 1

08.08.2019, 16:23

Multumesc, Miha, Rocsi !

Catalina L 1

15.08.2019, 09:19

la cati mai multi, frumoasa prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Senzatii tari"