Desert placinta cu mere (de post)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 26 Mar 2017 | 4799 vizualizari

 

Retete de post economice 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 250 g margarina
  • umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere (de post):

Curatam, spalam si dam pe razatoare merele. Le calim impreuna cu zaharul scade siropul. La sfarsit, adaugam scortisoara dupa gust si lasam merele sa se răcească. 

Dam drumul la cuptor. 

Punem faina intr-un bol, adaugam sarea si margarina si framantam până obținem un aluat nisipos. Adăugăm și restul ingredientelor si framantam un aluat elastic si nelipicios.

Împărțim aluatul in 2 parti egale si intindem 2 foi.

Tapetam o tava cu hartie de copt. 

Punem o foaie, intindem merele si punem si cealalta foaie. Lipim marginile prajiturii si bagam tava in cuptor la foc mediu, cca. 40 min.

Rece, o pudram cu zahar. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

kytz 1

26.03.2017, 22:14

Servesc și eu!

oanapl 1

27.03.2017, 12:39

As manca si eu o feliuta!

Gherca Daniela 1

27.03.2017, 16:09

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si crema de vanilie