Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight

de Bucataras Diana in Dulciuri, 14 Oct 2017 | 2040 vizualizari

 

Am mai incercat o reteta in care am folosit ingredientul meu secret: ciocolata. A iesit ceva yammy. Si am avut si un mare ajutor.  :x

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 200 g unt
  • 1 pliculet drojdie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • cca 300 g cubulete de ananas din compot
  • cateva tablete de ciocolata After eight
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight:

Punem la scurs cubuletele de ananas, dupa ce le-am tocat in bucatele mai mici, apoi pregatim aluatul. Dizolvam zaharul si drojdia intr-un pahar de lapte cald si lasam la fermentatat pentru circa 15 minute.

Punem faina intr-un bol impreuna cu un praf de sare, adaugam untul la temperatura camerei si framantam aluatul pana devine faramicios. Turnam drojdia peste aluat si framantam pana devine elastic, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 30 de minute.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-un dreptunghi cu grosime de aproximativ 0,5 cm, apoi taiem patratele. In mijlocul fiecarui patratel, punem bucatele de ananas si unim capetele patratului formand un portofel. Asezam portofelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut cu o lingura de lapte. Taiem ciocolata in bucatele si punem in mijlocul portofelului cate o bucatica de ciocolata. Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru cca.20 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt