Desert prajitura Catalina

de amalia01 in Prajituri, 27 Feb 2018 | 4264 vizualizari

 

 
   De unde ii vine numele nu stiu.
Stiu doar ca este delicioasa si are mare trecere. In plus, are o nota de eleganta.
 

 

INGREDIENTE

  • 1. blat
    • 6 albusuri
    • 6 lg zahar
    • 6 lg faina
    • 1 praf de copt
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    • 50 g margarina/ unt
    • 350 g nuca
    2. crema
    • 250 g crema de ciocolata
    • 6 galbenusuri
    • 6 lg zahar
    • 2 lg lapte
    • 3 plicuri zahar vanilat
    • 250 g margarina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Catalina:

Blat

  Ungi tava cu margarina. Adaugi uniform, pe toata suprafata tavii, nuca tocata/ zdrobita ( nu macinata!).

Preincalzesti cuptorul.

Speli ouale si separi albusurile, pe care le bati impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand sunt bine batute, adaugi faina treptat, iar la final praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava si dai la cuptor pentru cca 20 de minute. Ca sa fii sigura, verifici blatul cu o scobitoare. Oricum, se coace foarte repede.

Cand blatul este copt il lasi sa se racoreasca si apoi il rastorni, astfel incat sa ai deasupra stratul de nuca.

Crema

  Cele 6 galbenusuri le bati bine cu zaharul si vanilia, apoi adaugi laptele si fierbi pe baie de aburi, amestecand constant. Cand se ingroasa, o lasi sa se racoreasca si adaugi treptat margarina, amestecand cu mixerul.

Atentie: crema trebui sa fie doar calduta, altfel se taie!  

Montare:  Peste blatul rasturnat intinzi in strat uniform crema de ciocolata si apoi cea de galbenusuri.  

Decorezi dupa cum iti place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Catalina" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora