Desert prajitura cu caise

de cristina1985 in Prajituri, 13 Iul 2019 | 1699 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 350 g faina
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lg-ta esenta lamaie
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 1 kg caise
  • Ornat:
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Acesta se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi faina si praful de copt, treptat iar la sfarsit esentele.

Caisele se spala, se taie in sferturi si se presara faina peste ele. Se amesteca cu aluatul si se intinde intr-o tava de 30x37 cm. Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute sau pana este gata. Se verifica cu scobitoarea sau un bat de frigarui. Se orneaza cu zahar pudra, doar cand serviti (altfel poate inmuia blatul) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie