Desert prajitura cu capsuni

de dantes in Prajituri, 18 Iun 2020 | 1880 vizualizari

 

O prajitura pufoasa usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • Faina 300 g
  • Oua 4 buc.
  • Zahar 160 g
  • Ulei 80 ml.
  • Iaurt cu fructe 120 ml.
  • Praf de copt 1 pliculet
  • Capsuni 300 g
  • Zahar vanilat 2 pliculete
  • Sare 5 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni:

Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul.

Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si mixam pana la completa omogenizare.

Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija cu ajutorul unei palete, de jos in sus.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam aluatul in tava, punem deasupra capsunile taiate in doua si le presam putin astfel incat sa intre pe jumatate in aluat.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C circa 30 minute. Pentru a fi siguri ca este coapta, faceti testul cu scobitoarea.

Se serveste dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

In loc de iaurt cu fructe se poate folosi iaurt simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

20.06.2020, 18:28

Gherca Daniela 1

21.06.2020, 10:03

foarte buna!

Rocsi 1

21.06.2020, 19:10

Sunt o mare fana a acestor prajituri!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu cafea si migdale