Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

de Valclaudia in Prajituri, 14 Mai 2017 | 5290 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 linguri zahar
  • 3 picaturi esenta de zmeura
  • 100 gr. unt topit
  • 8 linguri faina (cu varf)

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 5 ligurite apa de trandafiri
  • 3 linguri zahar

Crema:

  • 300 gr. ciocolata alba
  • 500 ml frisca vegetala
  • 1/2 borcan dulceata de zmeura fara samburi, eu am folosit jeleu de zmeura
  • optional putin colorant alimentar rosu

Decor:

  • banuti de ciocolata alba
  • cca 30 gr. nuca de cocos
  • sclipici alimentar
  • cca 150-200 gr. fructe de padure (congelate am avut eu)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure:

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat cateva minute, apoi adaugam untul, trecut 10 secunde prin cuptorul cu microunde.

Mixam pana la omogenizare, apoi renuntam la mixer.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Cu o lingura de lemn, incorporam in amestecul de galbenusuri, cate putin din spuma si cate o lingura de faina proaspat cernuta pana la incorporarea intregii cantitati.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dupa ce turnam compozitia in tava, nivelam uniform si dam tava la cuptor pana trece blatul testul cu scobitoarea (25 minute, cu functia de coacere cu ventilatie).

Pentru sirop, punem la foc, apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se topesc cristalele de zahar. Lasam la racorit.

Scoatem blatul din cuptor, il desprindem de tava, apoi il stropim cu apa de trandafiri si sirop de zahar.

Pentru crema, am topit ciocolata rupta bucati in cca 200 gr. frisca lichida, la foc mic, apoi am lasat sa se racoreasca pentru a putea fi transferata pentru cel putin o ora la frigider.

Dupa scurgerea acestui timp, am scos ciocolata topita de la rece, am mixat-o cu restul de frisca, tot rece de la frigider, la final, am incorporat si jeleul de zmeura.

Pentru un roz mai intens, am adaugat foarte putin colorant alimentar rosu.

Am intins 90% din crema in strat uniform peste blatul din tava, am taiat marginile prajiturii, apoi am portionat prajitura.

Am presarat nuca de cocos peste prajiturele, am pus crema ramasa in posh, pentru a obtine degradeul, am trasat inainte niste dungi de colorant gel in interiorul saculetului cu scobitoarea, apoi am pus crema si am decorat dupa inspiratie.

La final, am asezat banutii de ciocolata, pudrati cu putin sclipici alimentar, fructele dezghetate si tinute pe servetele absorbante pentru a scapa de lichidul in exces.

Am dat tava la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.05.2017, 20:32

Mmm, ce aromata este!

elucubratiiculinare 1

16.05.2017, 08:26

pe pariu ca este si delicioasa

madi_marin 1

16.05.2017, 13:06

arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Chocoflan