Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Ian 2021 | 4833 vizualizari

 

''Retete festive de iarna''

 

INGREDIENTE

  • Foi - tava 36/25
  • 8 oua
  • 350 g margarina rama
  • 250 g zahar farin
  • 280 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet amoniac stins cu otet
  • Crema vanilie
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g amidon
  • 250 g unt 80 % grasime
  • esenta vanilie
  • Crema de nuci
  • 160 ml lapte
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 150 g ciocolata neagra callebaut
  • 100 g zahar
  • 150 g unt cu 80 % grasime
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura
  • ciocolata topita7u
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci:

Foi : Margarina la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si zaharul farin se mixeaza bine, apoi se adauga  faina si  amoniacul stins cu otet. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza in amestecul de margarina, oua si faina. Se imparte in 3 parti egale amestecul, intr-o parte de adauga si cele 2 linguri de faina . Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se intinde blatul cat mai uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, se coace cca 10 min. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua foi. Se obtin 3 foi, doua albe si una cu cacao, foile nu sunt foarte groase.

Crema de vanilie: Galbenusurile cu zaharul si cu amidonul se amesteca, apoi se dilueaza cu lapte, se pune vasul pe baie de abur si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc, se adauga si esenta de vanile, apoi de acopera cu o folie alimentara direct pe suprafata cremei, se da la rece. Untul la temperatura camerei se mixeaza bine, apoi se adauga cate o lingura din crema de vanilie racita, se mixeaza, se procedeaza asa pana ce se termina de incorporat toata crema de vanilie.

Crema de nuci : Laptele si zaharul se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se adauga ciocolata si se lasa pana ce se topeste toata ciocolata. Se trage de pe foc si se adauga nuca macinata , apoi se incorporeaza untul moale si esenta de rom.

Asamblare : Tava se imbraca in folie alimentara, se aseaza prima foaie alba in tava, se intinde o parte din crema de vanile, mai mult de jumatate din crema, peste crema se aseaza foaia cu cacao, se preseaza putin, se intinde crema de nuci, peste care se aseaza foaia alba, se preseaza putin sa se faca aderenta cu crema, se intinde si restul de crema de vanilie. Se lasa la rece cca 30 min, apoi se decoreaza cu ciocolata topita. Se lasa  prajitra la rece pana adoua zi cand se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felie de lapte