Desert prajitura cu foi si crema de cacao

de Moni_alex in Prajituri, 24 Iun 2015 | 15843 vizualizari

 

Fac aceasta prajitura destul de des pentru copii cu intoleranta la lactoza si oua. Este si o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 linguri de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500-600 g faina
  • Crema:
  • 600 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • 80 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 4 linguri de cacao
  • 200 g margarina Rama
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g margarina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat:
  • nuca de cocos sau nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de cacao:

Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins. 

Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de 25/35 cm.

Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt fara sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca.

Crema se prepara astfel: 500 ml lapte de soia se pun la fiert iar 100 g se amesteca cu amidonul alimentar, sarea, cacaua si zaharul.

Cand fierbe laptele adaugam amestecul cu amidon si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Se da la o parte si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga margarina moale, se mixeaza bine si se adauga esenta de rom.

Crema se intinde in doua straturi intre cele trei foi.

Se acopera prajitura cu hartie de copt si se asaza deasupra o greutate pentru a presa foile si se mai intorc foile pentru a se inmuia bine.

Se da prajitura la rece pentru 24 ore .

Glazura de ciocolata se pregateste astfel: se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc mic pana se obtine o glazura omogena si lucioasa.

Se pune peste prajitura si se presara nuca de cocos sau nuca macinata.

Se lasa sa se intareasca glazura si apoi se portioneaza dupa preferinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine de post