Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

de Rocsi in Prajituri, 27 Mai 2021 | 4396 vizualizari

 

Acum, dupa mese imbelsugate si pline de calorii, parca mi s-a facut pofta de o prajitura cu crema! Dar ca sa nu ma simt vinovata ca mananc o felie mai mare, am pregatit-o cu indulcitor 😀😀...Am folosit lamaie atat in blat cat si in crema, fructe de padure, fiind usor acrisoara, asa cum ne place! Se face destul de simplu si toata lumea a fost incantata de cum a iesit! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
    • 4 linguri ulei
    • zeama de la 1/2 lamaie mai mare
    • 6 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    Crema de fructe de padure:
    • 300 ml smantana pentru frisca
    • 4 linguri crema tartinabila alba ca zapada
    • 500 gr fructe de padure congelate
    • 2 linguri pline amidon
    • 2 linguri indulcitor pulbere premium 1:2 (sau 4 linguri zahar)
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • capsuni
    • frunze de menta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie:

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, uleiul si zeama de lamaie. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati peste oua, amestecati usor cu o paleta. La final incorporati si coaja rasa de lamaie. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 14 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Taiati capele si le indeparatati, apoi taiati 3 fasii egale.

Crema de fructe de padure: Intr-o cratita puneti fructele de padure cu indulcitorul. Le transferati pe foc, le lasati sa clocoteasca 2-3 minute. Amidonul il dizolvati cu 4-5 linguri de apa rece. Dati focul la mic la fructe, turnati amidonul dizolvat, amestecati continuu pana se ingroasa. Luati cratita de pe foc, o acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca jeleul. Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana prinde putin volum. Adaugati crema tartinabila alba ca zapaba, coaja rasa de lamaie si le mixati. Puneti jeleul rece de fructe si mixati pana obtineti o crema omogena. O dati la frigider pentru o ora. Pe o tava asezati hartie de copt si prima fasie de blat. O insiropati putin, pentru ca blatul este usor uscat, precum pandispanul. Folositi un sirop cu lamaie sau vanilie.  Puneti 1/3 din crema, o nivelati usor, sa nu curga pe margini. Asezati a doua fasie de blat, insiropati, inca 1/3 din crema. Puneti ultima fasie de blat. Restul de crema o puneti intr-un pos si formati cateva moate. Acoperiti prajitura si o dati la rece peste noapte sau macar 2-3 ore. A doua zi o decorati cu capsuni proaspete si menta. O portionati si serviti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu nesquick