Desert prajitura cu ghimbir

de cristina1985 in Prajituri, 23 Iun 2018 | 3343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 50 g unt
  • 50 g melasa
  • 50 g miere
  • 2 lg sirop ghimbir
  • 2 lg-te ghimbir ras
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar brun
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • Crema:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg-te esenta vanilie
  • 2lg+2-3 lg lg sirop ghimbir
  • Ornat:
  • Ornamente ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ghimbir:

Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste o tava de 20 x 30 cm, cu hartie de copt.

Se pun pe foc melasa, mierea, untul, siropul si ghimbirul ras fin, pana se topeste (untul). Se lasa la racit.

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul brun, se cerne faina si se adauga praful de copt, scortisoara si amestecul fiert, de melasa. Se pune compozitia in tava si se coace 12 minute.

Crema: se amesteca untul cu zaharul pudra, esenta vanilie si 2 lg sirop ghimbir. Cu restul (de sirop) se stropeste blatul.

Se pune crema peste blatul insiropat si se orneaza cu ciocolata. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lumea prajiturilor (3)