Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni

de Catalina L in Prajituri, 20 Iun 2018 | 3176 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt este un desert ieftin, rapid si familial.
Se spune c-a aparut in 1950 in Franta, datorita generalizarii consumuilui de iaurt dupa al 2-lea razboi mondial.
Ingredientele de baza sunt : iaurt, faina, zahar, ulzi, oua si praf de copt.
Binenteles ca putem inlocui uleiul cu unt si c-o putem ameliora cu fructe, ciocolata, rom, vanilie etc.
Eu am folosit fructe de sezon capsuni , cacao amara si am decorat-o cu dulceata de lapte sau dulce de leche.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/prajitura-cu-iaurt-cacao-si-capsuni.html

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt natur de 125 g (il puteti folosi ca masura pentru celelalte ingrediente)
  • 3 oua
  • 2 masuri de faina- 200 g
  • 1 pachet praf de copt
  • 30 g de cacao
  • 1½ masura de zahar - 150 g
  • 3 picaturi de aroma naturala de vanilie
  • ½ masura de ulei- 60 g
  • 80 ml de smantana lichida
  • 250 g de capsuni
  • un varf de sare

Pentru decor:

  • la alegere : zahar pudra, caramel, ciocolata, dulceata etc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Bateti albusurile spuma cu un varf de sare.

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia.

Incorporati iaurtul, adaugati faina amestecata cu praful de copt.

Adaugati cacaua si uleiul.

Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.

Incorporati albusurile spuma treptat amestecand de sus in jos.

Cum mi se parea un pic gros am adaugat un pic de smantana lichida.

Varsati in forma unsa si decorati cu capsuni taiate in 2.

Dati la cuptor timp de 30-35 minutes.

Prajitura este coapta cand lama cutitului iese curata.

Scoateti pe un grill si lasati sa se raceasca.

Am decorat cu zahar pudra roz si cu dulceata de lapte.

Taiati-o in portii si serviti-o cu capsunile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alivanca bucovineana