Desert prajitura cu mac

de mirela0911 in Prajituri, 24 Feb 2019 | 8808 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dulciurile cu mac, dar mac mult sa fie, gen cozonac, beigli care au umplutura multa. Nu aveam o reteta de prajitura care sa se incadreze in aceasta categorie, asa ca, gasind o reteta pe net printre comentariile unei postari cu concurs, am salvat-o imediat si m-am pus pe treaba. Foarte buna a iesit, exact pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 200 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 plic drojdie uscata
  • 6 lg lapte

Pt. umplutura:

  • 200 g mac
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g stafide aurii
  • 50 g stafide de Corint
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mac:

Mai intai se prepara umplutura. Intr-o craticioara se pune macul si laptele. Se asaza pe foc mic si se lasa sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se adauga stafidele, pesmetul si zaharul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se lasa sa se raceasca timp in care se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat apoi se incorporeaza galbenusurile, amestecandu-se cu o spatula. Compozitia obtinuta se amesteca cu crema de mac doar dupa ce aceasta este bine racita. Se lasa deoparte.

Aluatul pentru foi: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, untul, galbenusul si zaharul. Drojdia se dizolva in cele 6 lg de lapte caldut si se toarna peste faina. Se amesteca toate la un loc apoi se framanta pana se obtine un aluat potrivit de moale si care se poate intinde. Se imparte in doua parti egale. 

Se ia o foaie si se intinde in forma dreptunghiulara care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunea de 20x30 cm. Se toarna umplutura, se niveleaza si se asaza cealalta foaie. Se apasa usor foaia, se aranjeaza astfel incat sa acopere toata umplutura apoi se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii si prinde o culoare aurie.

Se lasa sa se raceasca, se presara zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca prajitura sa fie mai inalta, folositi o tava mai mica.

2

Macul nu trebuie sa fie macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta