Desert prajitura cu mere

de dantes in Prajituri, 5 Iun 2018 | 3559 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor  
Prajitura rezistenta la transport si la caldura, numai buna pentru picnic.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 20 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 2 Kg mere
  • 100 g zahar
  • 20 g scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Intr-un vas frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul moale, oul intreg, laptele caldut, sarea si la urma faina. Aluatul se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana si se lasa la dospit sa creasca pana isi dubleaza volumul.

In acest timp curatam merele le dam pe razatoarea mare si le calim cu zahar si scortisoara.

Cand aluatul a crescut, il impartim in doua si il intindem in foi de dimensiunea tavii in care coacem prajitura.

Se tapeteaza tava, se asaza o foaie de aluat, apoi merele calite si racite si se pune deasupra cealalta foaie de aluat si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se da la copt circa 40 minute; se face proba cu scobitoare. Se taie dupa ce s-a racit la dimensiunea pe care o doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea