Desert prajitura cu mere

de loredanaaa in Prajituri, 7 Dec 2018 | 1897 vizualizari

 

Prajitura cu mere este preferata mea. Este cea mai buna si simpla prajitura cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 1kg mere
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un pliculet de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Se dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o  oală pana cand scade zeama.

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Faina amestecată cu praful de copt se adauga amestecului de mai sus, alternand cu laptele.
Intr-o tava se pune foaie de copt sau unt si faina(a mea a avut 25 cm/30 cm) se pune  jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C .
Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra, apoi se toarna  restul de aluat si se da la cuptor.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra si se taie cand este racita complet.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

10.12.2018, 17:49

Delicioasa 😍😍😍😍

mirela0911 1

10.12.2018, 17:52

E buna cu mere!

Gherca Daniela 1

10.12.2018, 19:56

buna, buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si bezea