Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 5 Ian 2019 | 19689 vizualizari

 

Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere
Imi place atat de mult prajitura asta. Sora mea o face mereu. Mie nu-mi iesea deloc. De data asta a iesit perfect. Am descoperit greseala. Puneam prea gros stratul uscat si in mare parte ramanea asa

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere:

  • 1 cana zahar
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt
  • 1.5 kg mere
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere:

Cum se prepara Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere:

Am curatat merele de coaja si le-am ras. Merele trebuie sa fie zemoase. Daca nu sunt zemoase, adaugam putina apa.

Amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si grisul. Eu am facut intr-un vas termorezistent mai mic si am folosit o cescuta ca masura.

Am uns vasul cu unt, peste unt am presarat un strat  subtire din amestecul uscat, apoi un strat de mere, peste care am presarat scortisoara. Urmatorul strat este din amestecul uscat, apoi felii subtiri de unt, iar un strat de mere, scortisoara, un strat uscat si felii de unt. Am presarat zahar pe deasupra si am introdus vasul in cuptorul preincalzit.

Coacem prajitura pana se rumeneste, o lasam sa se raceasca, apoi servim cu pofta.

Delicioasa este si Prajitura cu mere si nuci, de asemenea si Prajitura cu capsuni si bezea

Va recomandam si reteta de Pandispan cu mere si budinca

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si stafide