Desert prajitura cu capsuni si bezea

de ioana_lupu in Prajituri, 5 Iun 2020 | 704 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si parfumata. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 80 g ulei
  • 135 g lapte
  • 260 g faina
  • 300 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt (5g)
  • coaja de la 1 lamaie
  • esenta vanilie
  • sare
  • 300 g capsuni

Bezea:

  • 5 albusuri (175 g)
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni si bezea:

Se porneste cuptorul la 175 grade C.


Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa.


Separat, se freaca galbenusurile cu uleiul, apoi se adauga laptele, vanilia si coaja de lamaie.


Se adauga treptat amestecul de galbenusuri peste albusuri, mixand in continuare, la o treapta mai mica de viteza. Se incorporeaza treptat faina, amestecand cu o spatula.


Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 175 C pt 25 min.


Bezea: Se bat albusurile cu sarea si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Se adauga zeama de lamaie si se mai mixeaza un minut.


Dupa 25 min, se scoate blatul din cuptor (trebuie sa fie usor rumen deasupra) si se intinde bezeaua in strat uniform peste acesta. Se da iar la cuptor la 175 C pt 10 minute ( pana este aurie bezeaua deasupra).


Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


TIPS-URI

1

Se portioneaza rece pt ca blatul sa isi pastreze culoarea frumoasa, galbena.

2

Bezeaua daca se tine prea mult la cuptor, se lasa usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Panacris 1

06.06.2020, 17:32

RODIMUR 1

06.06.2020, 22:03

Delicioasă!

dantes 1

09.06.2020, 11:05

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura