Desert prajitura cu capsuni si bezea

de ioana_lupu in Prajituri, 5 Iun 2020 | 2672 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si parfumata. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 80 g ulei
  • 135 g lapte
  • 260 g faina
  • 300 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt (5g)
  • coaja de la 1 lamaie
  • esenta vanilie
  • sare
  • 300 g capsuni

Bezea:

  • 5 albusuri (175 g)
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni si bezea:

Se porneste cuptorul la 175 grade C.

Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa.

Separat, se freaca galbenusurile cu uleiul, apoi se adauga laptele, vanilia si coaja de lamaie.

Se adauga treptat amestecul de galbenusuri peste albusuri, mixand in continuare, la o treapta mai mica de viteza. Se incorporeaza treptat faina, amestecand cu o spatula.

Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 175 C pt 25 min.

Bezea: Se bat albusurile cu sarea si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Se adauga zeama de lamaie si se mai mixeaza un minut.

Dupa 25 min, se scoate blatul din cuptor (trebuie sa fie usor rumen deasupra) si se intinde bezeaua in strat uniform peste acesta. Se da iar la cuptor la 175 C pt 10 minute ( pana este aurie bezeaua deasupra).

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 

TIPS-URI

1

Se portioneaza rece pt ca blatul sa isi pastreze culoarea frumoasa, galbena.

2

Bezeaua daca se tine prea mult la cuptor, se lasa usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere