Prajitura cu branza,lemon curd si bezea

de Lavinia in Prajituri, 17 Sep 2013 | 4972 vizualizari

 

O prajitura foarte aromata si aspectuasa!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 140 g unt
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat sau praf de copt stins cu zeama de lamaie/otet
  • aprox 350 g faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g lemon curd
  • 200 g smantana
  • 3 oua (medii)
  • 3 linguri gris
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g stafide

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita otet

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza,lemon curd si bezea:

Aluat:


Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat


Adauga pe rand cate un galbenus,coaja de lamaie,laptele si bicarbonatul stins.


Adauga faina si framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini.


Pune aluatul intr-o folie si da-l la frigider pentru 1 ora.(20 de minute la congelator)


Umplutura:


Mixeaza branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat.


Adauga pe rand cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare.


Adauga cate putin din lemon curd,smantana ,grisul si esenta de rom amestecand usor cu o spatula.


Bezea:


Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si otetul.


Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana devine o bezea tare ,lucioasa si zaharul nu se mai simte deloc.


Asamblare:


Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu unt si hartie de copt.


Intinde aluatul intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire si pune-l in tava.


Pune umplutura si niveleaza bine.


Presara stafidele din loc in loc si baga prajitura la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.


Scoate prajitura ,pune bezeaua si mai bag-o la cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana cand bezeaua capata o culoare usor maronie.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am pus tot aluatul si mi s-a rumenit putin pe fund insa gustul nu s-a schimbat deloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza,lemon curd si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lavinia 1

18.09.2013, 10:45

Multumesc pentru aprecieri

mihaelar63 1

20.09.2013, 11:40

Doar doua bucati te rog

Lavinia 1

20.09.2013, 13:30

Cu drag Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarte cu crema de lamaie si ciocolata alba