Tarta cu ciocolata si struguri

de adasev12 in Prajituri, 23 Aug 2011 | 2927 vizualizari

 

un dulce ciocolatos..si buuun...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g struguri de masa, albi( nu erau in reteta, dar eu ii aveam si se stricau in fructiera...era pacat de ei....)
  • faina cat cuprinde
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 3 lg cacao neagra
  • 100 ml frisca
  • o tableta de ciocolata amaruie
  • o lg suc de lamaie
  • un praf de copt
  • esenta de rom, 2 ml
  • 2 lg nutella
  • glazura-jeleu:
  • un plic tort jelee
  • 2 lg cacao neagra
  • 200 ml apa
  • 3 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si struguri:

Ouale se bat bine cu zaharul, cu mixerul, pana devin spuma, apoi se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Ciocolata de topeste impreuna cu frisca si se adauga si cacaua in ea, apoi dupa ce se raceste putin, se toarna peste compozitie si se mixeaza. Se adauga si praful de copt stins cu sucul de lamaie si esenta de rom, iar la sfarsit faina, lingura cu lingura, amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se pune faina pana tarta capata o consistenta grosuta...cam 200 g faina aproximativ. Sincer eu nu am masurat-o, dar asa am aproximat...

Se incinge cuptorul la 170-180 grade, se unge  forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava si deasupra se pun boabele de struguri, apoi cu o lingura se niveleaza cat de cat tarta, sa acopere strugurii, ca sa nu ramana gauri mari  dupa coacere. Se da la cuptor si se coace tarta cam 30 minute...dar testul cu scobitoarea spune cel mai bine, cat e suficient....

Dupa ce s-a copt am scos tarta pe un servet, am lasat la racit si apoi am uns-o cu 2 linguri de Nutella. Eu am mai adaugat si un fel de glazura-jelee. Am pus plicul de gelatina pudra intr-o craticioara si am amestecat cu 200 ml apa si 3 linguri zahar. Am pus pe foc mic si am adus la punctul de fierbere, am adaugat si cacaoa si am amestecat foarte bine. Am lasat 1 minut sa dea cateva clocote la foc mic, apoi  am luat de pe foc, am lasat un minut sa se astampere si am turnat peste tarta. Am dat la rece vreo 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

adasev12 1

24.08.2011, 11:42

luk, bunica...multumesc
eduard...iti dau si tie desigur

Panacris 1

29.08.2013, 12:04

Aurelia 07_07 1

29.08.2013, 14:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!