Tarta cu ciocolata si struguri

de adasev12 in Prajituri, 23 Aug 2011 | 5138 vizualizari

 

un dulce ciocolatos..si buuun...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g struguri de masa, albi( nu erau in reteta, dar eu ii aveam si se stricau in fructiera...era pacat de ei....)
  • faina cat cuprinde
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 3 lg cacao neagra
  • 100 ml frisca
  • o tableta de ciocolata amaruie
  • o lg suc de lamaie
  • un praf de copt
  • esenta de rom, 2 ml
  • 2 lg nutella
  • glazura-jeleu:
  • un plic tort jelee
  • 2 lg cacao neagra
  • 200 ml apa
  • 3 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si struguri:

Ouale se bat bine cu zaharul, cu mixerul, pana devin spuma, apoi se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Ciocolata de topeste impreuna cu frisca si se adauga si cacaua in ea, apoi dupa ce se raceste putin, se toarna peste compozitie si se mixeaza. Se adauga si praful de copt stins cu sucul de lamaie si esenta de rom, iar la sfarsit faina, lingura cu lingura, amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se pune faina pana tarta capata o consistenta grosuta...cam 200 g faina aproximativ. Sincer eu nu am masurat-o, dar asa am aproximat...

Se incinge cuptorul la 170-180 grade, se unge  forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava si deasupra se pun boabele de struguri, apoi cu o lingura se niveleaza cat de cat tarta, sa acopere strugurii, ca sa nu ramana gauri mari  dupa coacere. Se da la cuptor si se coace tarta cam 30 minute...dar testul cu scobitoarea spune cel mai bine, cat e suficient....

Dupa ce s-a copt am scos tarta pe un servet, am lasat la racit si apoi am uns-o cu 2 linguri de Nutella. Eu am mai adaugat si un fel de glazura-jelee. Am pus plicul de gelatina pudra intr-o craticioara si am amestecat cu 200 ml apa si 3 linguri zahar. Am pus pe foc mic si am adus la punctul de fierbere, am adaugat si cacaoa si am amestecat foarte bine. Am lasat 1 minut sa dea cateva clocote la foc mic, apoi  am luat de pe foc, am lasat un minut sa se astampere si am turnat peste tarta. Am dat la rece vreo 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

adasev12 1

24.08.2011, 11:42

luk, bunica...multumesc
eduard...iti dau si tie desigur

Panacris 1

29.08.2013, 12:04

Aurelia 07_07 1

29.08.2013, 14:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema