Desert prajitura cu mere si nuci

de oanapl in Prajituri, 4 Apr 2020 | 5882 vizualizari

 

Dacă tot avem timp zic să pornim cuptoarele. Pentru această prăjitură delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Cleme (căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup :* ).
Eu am folosit jumătate din cantitatea de zahăr (folosită în rețeta originală) și a fost suficient, pentru noi. Am un singur regret: că am pus doar 150g nuci și ar fi fost bine dacă puneam mai multe (că tare mult îmi plac nucile în prăjituri). Am mai modificat puțin rețeta: am pus 5 ouă (în loc de 4), că mi-a trimis mama-soacră o grămadă de ouă, de pot să pun o cloșcă :))

 

INGREDIENTE

  • pentru blat ( tava 35/25 cm):
  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 380 g făină
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de lămâie
  • 150 g nucă
  • pentru umplutură:
  • 2 kg mere
  • 80 g zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 linguri amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si nuci:

Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și amidonul și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi se lasă să se răcească.


Se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat și se mixează până când se obține o bezea tare. Separat se amestecă gălbenușurile cu laptele, uleiul și esența de lămâie. Acest amestec se încorporează în albușurile bătute bine, cu mișcări ușoare de jos în sus. Se adaugă făina cernută și praful de copt și se omogenizează ușor.
Se toarnă jumătate din aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 10 minute. Cât stă tava la cuptor, se toacă nuca grosier.
Se scoate tava din cuptor, se presară jumătate din nucă, se întind merele călite, peste acestea se toarnă restul de aluat, se nivelează și se presară nucile rămase. Se dă din nou tava la cuptor pentru cca 35-40 minute, până când trece testul scobitorii și apoi se scoate tava din cuptor, se scoate prăjitura cu tot cu hârtia de copt, pe un grătar și se lasă să se răcească bine, apoi se porționează prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide