Prajitura saseasca cu branza dulce

de Constelatialeu in Prajituri, 30 Ian 2014 | 4676 vizualizari

 

Vroiam ceva cu branza dulce, dar nu ce facusem pana acum, asa ca m-am pus pe cautat. Cautand pe ici, pe colo, am nimerit in "curte" la Crisulina si mi-a placut ce am gasit. Cica ea, Crisulina, s-a inspirat de la Corina, ambele amandoua s-au dat cu nemtii ca asa au vrut muschii lor, e treaba lor, eu le placeam si de atentau la triburile din Amazon, sunt fete de gasca... Gata cu gargara, sa scriu ce am prestat, ca ce a iesit Dumnezeu cu mila...

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 500 g branza dulce
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • coaja de lamaie
  • 50 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura saseasca cu branza dulce:

Mai intai pregatim grisul. Laptele impreuna cu 3 linguri de zahar si un praf de sare il punem la fiert, cand a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Amestecam timp de 10 minute, apoi tragem cratita de pe foc. Ungem cu unt un vas de yena rotund (puteti folosi si alte forme, tava, forma de tort) si turnam grijul in el. Uniformizam grisul, cel care devine "blatul" prajiturii.


Apoi punem intr-un castron branza dulce cu untul, zaharul, ouale, coaja de lamaie si zaharul vanilat si mixam pana devine o crema omogena. La final adaugam faina si stafidele (daca nu va plac staffidele nu puneti, e simplu).


Acesta crema se toarna peste gris, se da vasul la cuptorul preincalzit la 180-200 grade (fiecare in functie de ce cuptor are), se lasa cca 30-35 minute. Cand este aproape gata o scoatem din cuptor si presaram deasupra niste zahar brun si mai lasam la cuptor 5-10 minute ( e facultativa chestia asta, mie asa mi-a venit sa fac).


Pentru ca mie imi place calda, n-am lasat-o sa se raceasca, am servit o bucatica asezonata cu dulceata de cirese amare, mortala combinatia...

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu sos de ciocolata sau orice alta dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

30.01.2014, 22:22

buna buna

diaconta 1

30.01.2014, 22:33

daca-i cu branza,vreau si eu

Cris2711 1

31.01.2014, 00:02

))Love you

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si stafide