Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura

de Oana in Prajituri, 26 Apr 2018 | 4531 vizualizari

 

 Foarte aromate si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 100 gr ricotta
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 ml limoncello sau suc de lamaie

Crema:

  • 1 ou 40 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 g lapte
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • + zmeura pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura:

Se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se spumeaza. Se adauga ricotta, vanilia si coaja de portocala. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt. Am folosit forme de briose de silicon cu gaura pe mijloc, pe care le-am uns cu putin ulei. Se imparte compozitia in forme si se coc la 170 grade pentru 30 de minute. Se verifica cu scobitoarea, apoi se scot si se lasa putin la racit. Se scot din forme si se lasa pe un gratar sa se raceasca de tot.

Pentru sirop, se dau in clocot apa cu zaharul, apoi se adauga limoncello sau zeama de lamaie. Se scufunda rapid briosele in siropul racit si se pun pe un platou.

Pentru crema, se pune laptele la fiert. Separat se amesteca oul cu zaharul cu un tel, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna deasupra laptele fierbinte, putin cate putin. Se pune craticioara din nou pe foc mic si se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se pune vanilia si coaja rasa de lamaie.

Se umplu briosele cu crema de vanilie. Se decoreaza cu zmeura proaspata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

Oana 1

02.05.2018, 13:47

Ce ma bucur ca va plac! Chiar e o combinatie reusita!

Gheorghita_T 1

29.07.2018, 08:36

Un deliciu !

VI 1

09.02.2021, 19:13

Delicioase

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de portocale