Negresă cu fructe şi cremă de iaurt

de diaconta in Prajituri, 10 Iun 2012 | 22348 vizualizari

 

Dacă nu am îngheţată cred că ne putem amăgi papilele gustative şi cu o prăjitură ciocolatoasă plină de fructe,cu o cremă lejeră de iaurt.Eu zic că-i foarte bună,dar asta cam sună a laudă,aşa că vă las pe voi să decideţi.Să aveţi o Duminică frumoasă!!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 150 gr ciocolata 50% cacao
  • 250 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • Esenta migdale
  • Esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr cirese fara samburi

Crema:

  • 300 ml frisca 32% grasime
  • 200 ml iaurt 10% grasime
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • 15 gr gelatina fin maruntita
  • 6-7 buc caise

Glazura:

  • 200 gr ciocolata 50% cacao
  • 50 gr unt
  • 3 linguri frisca lichida
  • Mai avem nevoie(optional) de o folie cu bule.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu fructe şi cremă de iaurt:

Scoatem samburii cireselor si le punem cu zahar pana lasa putin sirop.


Ciocolata taiata bucati,untul,cacaua si laptele le punem intr-un vas pe aburi pana cand se topesc si se omogenizeaza.Lasam amestecul sa se raceasca.


Separam galbenusurile de albusuri.


Albusurile la batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana cand acesta se topeste.


In amestecul ciocolatos adaugam galbenusurile pe rand,amestecand bine dupa fiecare.


Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in amestecul de ciocolata.


Punem esenta de migdale si de vanilie.


Incorporam usor si albusurile ajutandu-ne de o paleta.


Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra punem ciresele scurse din sirop.


Punem tava in cuptorul pe care l-am preincalzit pentru 35 de minute.Verificati cu o scobitoare si daca este cazul mai lasati putin in cuptor.


Dupa ce am inchis focul,mai lasam blatul in cuptor.


Pe fundul tavii in care am copt blatul,punem o folie cu bule.Pe ea vom pune glazura.


Pentru glazura punem ingredientele pe baie de aburi pana cand se omogenizeaza.Lasam sa se raceasca putin,apoi o turnam peste folie in tava.Lasam sa se intareasca.


Pentru crema,topim ciocolata cu 3 linguri de frisca la microunde sau pe aburi.


Gelatina o punem la hidratat cu putina apa rece.


Mixam frisca,cand s-a intarit adaugam zaharul.Am folosit o frisca care nu era indulcita.


Adaugam iaurtul si mai mixam putin.


Incalzim gelatina la microunde si o amestecam cu ciocolata topita, apoi o adaugam in fir subtire in frisca,mixand in continuare.


Dupa ce glazura s-a intarit,asezam deasupra jumatati de caise cu partea cu casuta samburelui in sus.


Punem crema deasupra si lasam tava la frigider pana cand se intareste.


Asezam deasupra blatul,cu partea de jos deasupra.


Lasam la frigider pana a doua zi,apoi rasturnam pe un platou.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu fructe şi cremă de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (128)

babi5 1

06.01.2014, 08:11

Giana 1

18.06.2014, 11:42

Cum le faci tu pe toate asa de bune

diaconta 1

18.06.2014, 12:28

Giana,ma straduiesc,dar nu stiu in ce masura sunt pe gustul tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Negresă cu dulceață de piersici și bezea