Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita

de xana in Prajituri, 4 Iul 2018 | 7112 vizualizari

 

Cinci ani de Bucataras.ro! Cinci ani de cand va admir si de cand ma incurajati!
V-am adus o prajitura delicioasa pentu a sarbatori impreuna!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 1 pachet de aluat foietaj
  • cca 150 gr miez de nuca
  • 2 linguri Nutella
  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida neindulcita
  • 150 gr cicolata neagra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri Nutella
  • 1 praf de sare

Pentru decor:

  • 2oo ml frisca lichida neindulcita
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • cacao
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita:

Crema:

Punem frisca pe foc, iar cand s-a infierbantat, adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste.

Dam la frigider pentru cca 2 ore.

 Dupa ce frisca s-a racit, o mixam pana se mai ingroasa si devine mai pufoasa, adaugam 3 linguri de Nutella si mai mixam cateva secunde ca sa se omogenizeze.

Blat:

Batem ouale cu zaharul si sarea timp de 15 minute la viteza medie pana isi mareste de 3 ori volumul. Se adauga faina, cacaua si praful de copt in 3 reprize amestecand cu o spatula si miscari de jos in sus. Transferam preparatul in tava cu hartie de copt si dam la cuptor la 180º C, pentru cca 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Intindem aluatul de foietaj si il intepam cu o furculita pe toata suprafata. Il coacem in tava cu hartie de copt pana se rumeneste usor.

Intr-o tigaie rumenim nucile taiate grosier si asa calde le amestecam cu 2 linguri de Nutella. Intindem nucile cat mai uniform pe foaia rumena de aluat de foietaj si dam deoparte.

Asamblarea:

Peste foaia cu crema de nuci punem 2-3 linguri din crema cu frisca si nivelam. Asezam apoi blatul si deasupra acestuia restul de crema si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Intre timp batem frisca cu zaharul pudra pana se intareste si devine pufoasa.

Scoatem prajitura din frigider, o portionam si decoram fiecare bucata cu o avelina din frisca, apoi pudram cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

09.07.2018, 05:10

Multumim de prajitura !!!
La multi ani cu clipe frumoase impreuna !!!

Rahela Velicu 1

09.07.2018, 11:37

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:29

yamiii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura zi si noapte