Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 7 Mai 2017 | 16353 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura, am pornit de la prima mea reteta postata aici pe site si pe care am imbunatatit-o putin, adica la final, arata cam ca prajitura tosca, doar ca nu are mac. Rezultatul insa e la fel de bun (ca si tosca) si mai bun decat prima mea reteta de aici. :P
De aici a pornit aceasta reteta! :))  https://www.bucataras.ro/permalink/425110/

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 albusuri
  • 7 lg Green Sugar
  • 3 lg faina
  • 100 g nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 150 g Green Sugar
  • seminte de vanilie
  • 4 lg rase de faina
  • 150 ml lapte
  • 200 g unt
  • biscuiti simpli
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Crema: Intre timp, se prepara crema. Intr-o craticioara, se pun galbenusurile cu Green Sugar, faina si laptele. Se omogenizeaza bine, se adauga si semintele de vanilie si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. La final, se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca de tot.

Blatul se desprinde cu grija de hartie de copt si se asaza pe un platou. Se toarna peste blat crema de vanilie. Deasupra cremei, se asaza biscuitii unul langa altul, apoi se toarna glazura de ciocolata topita cu laptele.

Se da la rece inainte de a fi servita, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot insiropa biscuitii (apa + zahar + aroma preferata dupa gust)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

09.05.2017, 09:22

Va servesc cu mare drag!

Merisor 1

09.05.2017, 09:24

Ce nebunie la tine-n farfurie!

Ancutsa 1

24.01.2020, 16:25

Nu-mi place cocosul, dar prajitura ta arata tare bine!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Felii Pariziene