Desert prajitura cu pere si bezea

de Oana in Prajituri, 12 Oct 2017 | 4411 vizualizari

 

O prajitura potrivita pentru sezonul rece, cu aroma de scortisoara, cu blat de pandispan si pere zemoase de Voinesti. Se face super usor!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 lamaie mica
  • 1 ou+ 3 galbenusuri
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 2 pere
  • 2 linguri zeama de lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 120 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Decor:

  • 3 linguri dulceata de caise
  • 3 linguri fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere si bezea:

Blat: Se spala lamaia, se stoarce sucul si se rade coaja. Se amesteca cu cele trei galbenusuri si oul intreg si se mixeaza cu zaharul pana se umfla bine. Se adauga untul moale si se mixeaza usor pana se incorporeaza complet. Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt, un praf de sare si scortisoara.

Se adauga treptat faina peste crema de ou si se amesteca pana se obtine un aluat moale.

Se tapeteaza o tava patrata cu unt si faina si se rastoarna aluatul. Se niveleaza usor pe toata suprafata.

 Se curata perele de coaja, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si se taie felii subtiri. Se stropesc perele imediat cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Se asaza peste blat si se pune tava in cuptor la 170 de grade C, pentru 40 de minute. Se scoate din cuptor si se pregateste bezeaua.

 Bezea: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand s-au umflat, se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana ce zaharul se topeste si bezeaua devine lucioasa.

Se transfera intr-un posh si se decoreaza prajitura.

Se pune iar la cuptor pentru 10 minute, la 170 de grade C, pana se aureste putin.

Se scoate prajitura si se lasa la racit.

 

Decor:

 Prajitura racita se scoate din tava, se unge pe margini cu gemul de caise usor incalzit si se tapeteaza cu fulgii de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

13.10.2017, 13:42

Buna!

elucubratiiculinare 1

14.10.2017, 10:01

orice e dulceee e bunnn

Rocsi 1

14.10.2017, 20:03

Este o tarta grozava pentru acest sezon!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe